72-jarige arrestant overlijdt na hartinfarct

Agenten arresteren een man. ANP / Jerry Lampen

Een 72-jarige man uit Den Haag is overleden kort nadat hij dinsdagavond was gearresteerd door de politie. Na onderzoek van de Rijksrecherche bleek dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag.

De man zorgde dinsdagavond voor overlast in het centrum van Den Haag. Toen de agenten hem controleerden, bleek dat hij gezocht werd. Ze hielden hem aan, vervolgens werd hij onwel. Hij heeft een hartinfarct gehad, bleek woensdagavond uit sectie op zijn lichaam.

Arrestanten die overlijden na aanhouding is een gevoelig onderwerp sinds de dood van Mitch Henriquez eind juni. De 42-jarige Arubaan overleed aan een zuurstoftekort nadat een wurggreep bij zijn aanhouding was gebruikt. Het OM stelt dat het overlijden van Henriquez “zeer waarschijnlijk” het gevolg van politieoptreden is. Het onderzoek zal nog maanden in beslag nemen, zei hoofdofficier Kitty Nooy van het OM vorige week.

    • Menno Sedee