Quentin Tarantino steelt de show met ‘Hateful Eight’

Het is weer Comic-Con in San Diego, ’s werelds grootste conventie voor strip-, game- en filmfans. En zoals vaker was Quentin Tarantino de held. Hij toonde acht minuten van zijn western The Hateful Eight, onthulde dat de score van Ennio Morricone komt en dat de film geschoten is met dezelfde 70mm-lenzen als Ben Hur. Zijn western wordt aanvankelijk alleen vertoond in super-widescreenformaat: in het kader van zijn vendetta tegen de opkomst van digitale film dreigde Tarantino naar tv over te lopen en miniseries te gaan maken. Fanboys kregen nog meer snoepgoed toegeworpen toen Tarantino onthulde met Uma Thurman te praten over Kill Bill 3, en dat hij recentelijk nog uit nostalgie incognito op Comic-Con had rondgelopen met een Mexicaans worstelaarsmasker op.