Dit is een artikel uit het NRC-archief

Boeken

Nir Baram en Jenny Erpenbeck naar Manuscripta

Nir Baram (Foto Bram Budel)

Op boekenfestival Manuscripta, traditioneel de opening van het boekenseizoen begin september, zullen dit jaar onder andere de Israëlische schrijver Nir Baram en de Duitse schrijver Jenny Erpenbeck te zien en te horen zijn.

Dat maakte organisator CPNB bekend.

Erpenbeck won afgelopen week de Europese Literatuurprijs voor haar roman Een handvol sneeuw. Nir Barams Goede mensen werd in 2013 verkozen tot een van de vijftig beste boeken van de afgelopen vijf jaar.

Ook de Nederlandstalige schrijvers Mohammed Benzakour, Michel van Egmond en Kristien Hemmerechts zullen aanwezig zijn op Manuscripta.

Manuscripta vindt op zaterdag 5 september plaats op het Stadsfestival Zwolle en is voor publiek gratis toegankelijk. De auteurs worden geïnterviewd op podia in en rondom het centrum van Zwolle, in de Stadsschouwburg Odeon, Boekhandel Waanders en Boekhandel Westerhof, Stadkamer en Rodetorenplein. Meer namen worden later bekendgemaakt en het volledige programma staat vanaf 1 augustus online op www.manuscripta.nl.