In beeld

Feest in de straten van Teheran

Feest in de Iraanse hoofdstad Teheran gisteravond nadat bekend werd dat er een nucleair akkoord is getekend tussen Iran en de zes grote mogendheden. Het zijn vooral de rijke Iraniërs en de middenklasse die het opheffen van de sancties vierden. Het armste gedeelte van de bevolking werd de afgelopen jaren het hardst getroffen door de economische sancties die werden ingevoerd om Iran te dwingen het nucleaire programma te stoppen. De helft van de Iraanse bevolking leeft onder de armoedegrens. Zij zijn gedesillusioneerd, geloven niet meer in verbetering van hun situatie en zien het nucleaire akkoord als douceurtje voor de rijken.
EPA / Abedin Taherkenareh
AP / Ebrahim Noroozi
De Iraanse president Hassan Rouhani zei gisteren, vlak voor hij zijn land toespreekt: "Vandaag komt er een einde aan de onderdrukking van onze natie en begint de samenwerking met de wereld."
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi
AP / Ebrahim Noroozi
AFP / Atta Kenare
EPA / Abedin Taherkenareh
AP / Ebrahim Noroozi
EPA / Abedin Taherkenareh
De Amerikaanse en Iraanse vlag bij de presentatie van het nucleaire akkoord in Wenen, gisterochtend.
AFP / Carlos Barria