Dit is vandaag belangrijk

Foto EPA

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Wel eens de supermarkt uitgelopen met een hitje in je hoofd? Dat is geen toeval, over de muziek in winkels en restaurants is vaak goed nagedacht. Kun jij aan de hand van een playlist raden in welke winkel je bent?

Bij website Reddit zit inmiddels de derde directeur in negen maanden tijd. Waarom is het toch zo moeilijk om Reddit te leiden?

En stiekem gebruik maken van het (uitgebreidere) Amerikaanse Netflix-aanbod met je Nederlandse account, mag dat wel? En wat doet Netflix om dat te voorkomen?

While you were sleeping… in the US

Google komt met Eddystone: een nieuwere versie van Apple’s iBeacon. The Verge vraagt zich af wie daar op zit te wachten?

Starbucks stopt 30 miljoen dollar in het werven en opleiden van jonge minderheden meldt Slate.

Facebook test een assistente met de naam Moneypenny, schrijft Time.

While you were sleeping… in Asia

De nieuwe luidspreker van Sony zet nog net geen koffie. Hij luistert wel naar je, schrijft Japan Times.

Het Chinese chipproducent Tsinghua Unigroup wil het Amerikaanse Micron Technology overnemen, weet de South China Morning Post. Wat betekent dat voor de nationale veiligheid van de VS?

De top van Toshiba moet opstappen, meldt The Wall Street Journal. De nieuwe gedragscode laat bestuurders niet meer wegkomen met een boekhoudschandaal.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q