Ryanair verliest hoger beroep tegen KRO

Ook in hoger beroep heeft Ryanair de rechtszaak tegen de KRO verloren. Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde gisteren dat het tv-programma Brandpunt Reporter niet onrechtmatig of onzorgvuldig handelde in reportages over de onveiligheid bij de Ierse luchtvaartmaatschappij. Het gerechtshof vindt dat de vrijheid van meningsuiting zwaarder weegt dan de goede eer en naam van het bedrijf, gezien „het grote belang van de vliegveiligheid”. In uitzendingen liet Reporter zien dat Ryanair haar piloten ertoe aanzette om zo weinig mogelijk brandstof te tanken, om lichter en dus goedkoper te vliegen. Ook vertelden piloten dat ze werden gedwongen om oververmoeid te vliegen. Ryanair spande een rechtszaak aan. In april 2014 werd de KRO door de Amsterdamse rechter ook al in het gelijk gesteld.

    • NRC