Minions scoren hit, Schwarzenegger valt tegen

Minions en Inside Out belichamen twee richtingen in de animatie: aanstekelijke idiotie versus complexe emotie. Het bioscooppubliek wil beide: terwijl Inside Out een van Pixars succesvolste films is – ondanks zware concurrentie van Jurassic World, die nu 1,5 miljard dollar nadert – opende Minions afgelopen weekeind in de VS met 115 miljoen dollar, de beste opening voor animatie na Shrek the Third in 2007. Dat betekent zonder twijfel een vervolgfilm over de gele helpertjes van elke kwade genius die zich aandient. De grote verliezer van de zomer lijkt tot zover Schwarzeneggers Terminator Genisys die in de VS nog geen 70 miljoen dollar in twee weken ophaalde op een productiebudget van 170 miljoen. Maar dat is relatief: buiten de VS was hij goed voor 156 miljoen dollar recette.