Zieke Lars Boom stapt af in Tour wegens griep

Wielrenner Lars Boom komt over de finish op de Muur van Hoei vorige week tijdens de derde etappe.
Wielrenner Lars Boom komt over de finish op de Muur van Hoei vorige week tijdens de derde etappe. Foto ANP/Bas Czerwinski

Lars Boom houdt de Tour voor gezien, maakt hij bekend op Twitter. De Astana-renner uit Vlijmen heeft eergisteren koorts gekregen en voelt zich nog steeds niet beter.

Twitter avatar lars_boom Lars Boom Helaas niet meer van start vandaag. De nacht voor de rustdag koorts en griep gekregen. #TDF2015 https://t.co/bbdSbcK4et

Boom hoopt nu later vandaag naar huis te vliegen, zegt hij tegen persbureau ANP.

“De griep heeft vannacht echt doorgezet. Ik voel me beroerd en heb 38,5 graden koorts. Het is heel vervelend, maar dit is echt het beste. Het is niet verstandig om verder te rijden. Dat is jammer, want voor mijn gevoel ging het best goed.”

Het peloton trekt vandaag voor de tiende etappe de Pyreneeën in.

Boom begon de Tour al wat rommelig. Er waren te lage cortisolwaarden bij hem geconstateerd, vlak voor de start was er twijfel of hij wel mocht starten. Boom was daar even goed van slag van: “Dat cortisolverhaal heeft mij de eerste paar dagen veel energie gekost. De laatste drie dagen kwam ik er wel goed doorheen”, citeert omroep Brabant hem.

    • Anouk Eigenraam