Transgenders in het Amerikaanse leger

Transgenders zijn mogelijk binnen afzienbare tijd welkom in het Amerikaanse leger. Het ministerie van Defensie zou momenteel de laatste hand leggen aan plannen waarmee het verbod wordt opgeheven, zo hebben hooggeplaatste functionarissen aan persbureau AP gemeld. Er wordt dan een einde gemaakt aan een van de laatste op seksualiteit gebaseerde belemmeringen om bij het Amerikaanse leger te kunnen. Als er – naar verwachting deze week – een aankondiging van de plannen komt, kunnen transgenders niet per direct bij het leger. Er zullen zo’n zes maanden nodig zijn om de impact van de verandering in te schatten en om de details uit te werken. Het plan komt enkele weken nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof oordeelde dat homostellen in alle staten mogen trouwen.

    • NRC