Condoom bedacht door tieners waarschuwt voor soa’s

Waar je al niet op moet letten tegenwoordig! Wil je een potje vrijen, moet je eerst controleren of je condoom niet groen uitslaat. Als dat het geval is kan je je voornemens vergeten, want dan is er chlamydia geconstateerd. Bij een blauwe gloed ben je nog verder van huis, dan heb je syfilis, een gele kleur duidt op herpes. De kleurverandering is mogelijk dankzij op het condoom aangebrachte antistoffen, die reageren op stoffen die zich in soa’s bevinden. Dit condoom, dat in het kader van een TeenTech-wedstrijd ontwikkeld is door drie Engelse middelbare scholieren, waarschuwt voor elke denkbare besmetting. Maar nu de praktijk. Wie op het moment suprême niet voor verrassingen wil komen te staan, zal het slimme condoom vooraf in alle eenzaamheid moeten uitproberen. Bij vreemde kleuren is de gang naar de huisarts onvermijdelijk. In andere gevallen volstaat vervolgens om een setje goedkope kapotjes op het nachtkastje te leggen, het supercondoom heeft zijn werk gedaan. Inmiddels heeft een condoomfabrikant belangstelling getoond om het voorbehoedmiddel te gaan produceren, wanneer het verkrijgbaar zal zijn is nog onbekend. Zo zal er eerst onderzoek moeten plaatsvinden naar de kwestie of de gebruikte antistoffen geen gevaar voor de gezondheid opleveren.

    • Rijkert Knoppers