‘KNVB wilde Hiddink in dienst houden’

Bert van Oostveen
Bert van Oostveen Foto ANP / Koen van Weel

De KNVB wilde helemaal niet dat de voormalige bondscoach Guus Hiddink opstapte bij de voetbalbond. Dat zei KNVB-directeur Bert van Oostveen in een interview met de NOS. Het lijkt erop dat Hiddink zelf voor zijn ontslag heeft gekozen.

Vorige maand versloeg Oranje Letland in een EK-kwalificatiewedstrijd met 2-0. Daarvoor ging het Nederlandse voetbalelftal een paar keer pijnlijk onderuit. Na de wedstrijd zei Hiddink dat hij een stapje terug wilde doen.

‘Senior-bondscoach’

Hiddink had zelf het idee om zijn functie aan Danny Blind over te dragen, terwijl hijzelf op de achtergrond aanwezig bleef als ‘senior-bondscoach’. Daar zag de KNVB niets in, hoewel de voetbalbond volgens Van Oostveen wel open stond voor een andere rolverdeling. Maar Hiddink besloot toch zijn biezen te pakken, wat Van Oostveen betreurt:

“Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we hem toch op enigerlei wijze aan de verdere ontwikkeling van het Nederlandse voetbal zouden kunnen binden.”

    • Casper van der Veen