Janneke Vreugdenhil Omelet à la Môle

Illustratie Jet Peters
Illustratie Jet Peters

Nina Parker at hem als voorgerecht in Môle, een stadje net buiten Saint Tropez. In haar boek staat hij in het ontbijthoofdstuk. Ikzelf zou hem met plezier als lunch verorberen. Maar een verleidelijk recept is het hoe dan ook, deze omelet met verse cantharellen en gruyère.

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Voeg de hele cantharellen toe en bestrooi ze met de helft van de tijm en wat zout en peper. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en roer goed. Bak de paddenstoelen tot ze tot de helft zijn geslonken, haal ze uit de pan en zet ze opzij. Meng de eieren met de gruyère en de rest van de tijm. Smelt de helft van de boter in de eerder gebruikte koekenpan op matig vuur. Giet de helft van het eiermengsel in de pan en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zodra de onderkant begint te stollen, maak je de omelet met een spatel los van de bodem. Verdeel de helft van de paddenstoelen over een helft van de omelet. Vouw de paddenstoelvrije helft met een spatel over de andere helft. Laat voorzichtig op een bord glijden en houd warm, terwijl je de tweede omelet maakt. Strooi wat extra kaas over de omeletten en serveer ze desgewenst met blaadjes little gem.

    • Janneke Vreugdenhil