Kort geding PostNL tegen bezorgers van de baan

PostNL heeft afspraken gemaakt met actievoerende pakketbezorgers die dinsdag de uitgangen van een aantal depots blokkeerden.
PostNL heeft afspraken gemaakt met actievoerende pakketbezorgers die dinsdag de uitgangen van een aantal depots blokkeerden. Foto ANP / Bas Czerwinski

PostNL heeft afspraken gemaakt met actievoerende pakketbezorgers die vanochtend de uitgangen van een aantal depots blokkeerden. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland laten weten, schrijft persbureau ANP. Eerder vandaag liet het bedrijf weten via de rechter in een kort geding af te willen dingen dat een deel van de zelfstandige pakketbezorgers stopt met acties.

FNV wist gisteren met PostNL af te spreken dat de 1.150 zelfstandige pakketbezorgers in dienst mochten komen of tegen een hoger tarief van tien procent door te gaan als zzp’er. Dit zou het postbedrijf naar eigen zeggen 15 tot 20 miljoen euro per jaar kosten.

De andere bond SubcoPartners is het niet eens met die afspraak. Ze willen een tariefverhoging van 25 procent. De bond zegt dat het geld nodig is om als zelfstandige pakketbezorger de benodigde NWO-vergunning te krijgen.

‘Morgen weer aan de slag’

Een woordvoerder van PostNL heeft in een verklaring aan ANP laten weten dat het bedrijf nu opnieuw in gesprek gaat met met belangenbehartigers van de boze bezorgers. Het bedrijf gaat er daarom vanuit dat alle koeriers woensdagochtend weer aan de slag gaan.

    • Maarten Back