In beeld

Zeventien uur wachten (en vergaderen) in Brussel

Na meer dan zeventien uur vergaderen heeft de eurozone vanmorgen eindelijk een unaniem akkoord bereikt over de Griekse schuldencrisis. Volgens Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, is de Europese Unie klaar voor een nieuw steunpakket van het Europese noodfonds ESM voor het noodlijdende Griekenland. In ruil daarvoor zou Athene de nodige hervormingen doorvoeren. De eurozone en Griekenland lagen al weken met elkaar overhoop over een deal. De urenlange bijeenkomst leverde bijzondere beelden op: slaperige journalisten, gespannen politici en heel, heel, heel veel persconferenties. Volg hier ons liveblog.
Aan het eind van de eurotop duikt de verzamelde pers op de Griekse premier Alexis Tsipras.
EPA / Laurent Dubrule
De Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Spaanse premier Mariano Rajoy, de Franse president François Hollande en de Griekse premier Alexis Tsipras aan het begin van de eurotop.
EPA / Olivier Hoslet
Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem praten nog even na over de bijeenkomst van de eurogroep.
AP / Virginia Mayo
De Duitse bondskanselier houdt een persconferentie na afloop van de bijeenkomst. Ze zei dat het vertrouwen met Griekenland “opnieuw moet worden opgebouwd" en dat het pad naar herstel “lang en moeizaam” zal worden.
AFP / Jean-Christophe Verhaegen
De Franse president François Hollande arriveert met in zijn kielzog de Franse minister van Financiën, Michel Sapin (rechts) en de Franse junior-minister van Buitenlandse Zaken Harlem Desir (links).
AFP / Jean-Christophe Verhaegen
De Griekse minister van Financiën, Euclides Tsakalotos (midden), in gesprek met IMF-topvrouw Christine Lagarde.
AP / Virginia Mayo
Journalisten wachten (en wachten, en wachten) op het einde van de top.
EPA / Olivier Hoslet
Uur na uur na uur wordt er vergaderd. Intussen doen journalisten een dutje in de zaal waar de persconferenties worden gehouden.
Reuters / François Lenoir
De Griekse minister van Financiën Euclides Tsakalotos en IMF-topvrouw Christine Lagarde (midden, achter) tijdens de bijeenkomst van de eurogroep.
Reuters / François Lenoir
De Griekse premier Alexis Tsipras en de Griekse minister van Financiën Euclides Tsakalotos.
Reuters / Eric Vidal
Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem tijdens de persconferentie na de eurotop.
Reuters / François Lenoir