Van Persie naar Fenerbahçe, PSV haalt Pröpper

Robin van Persie verruilt Manchester United voor Fenerbahçe. De 31-jarige international arriveerde gisteren per privéjet in Istanbul om daar een driejarig contract te tekenen bij de Turkse club. Fener betaalt zo’n vijf miljoen euro voor hem.

Op dezelfde dag roerde zijn oude club zich ook op de transfermarkt. Manchester United, waar Louis van Gaal trainer is, bereikte overeenstemming met Bastian Schweinsteiger, die voor een kleine twintig miljoen euro wordt overgenomen van Bayern München. De ervaren middenvelder (30) is de eerste Duitser die gaat spelen voor Manchester United.

Stadgenoot Manchester City haalde eveneens het nieuws: de club heeft een succesvol bod van liefst 68 miljoen euro gedaan op Liverpool-talent Raheem Sterling. Sterling (20) wordt zo de duurste Engelsman ooit, nadat eerder Rio Ferdinand (45 miljoen euro) die eer ten deel was gevallen.

In Nederland was vooral PSV actief. In het weekeinde dat de ploeg Georginio Wijnaldum voor circa 20 miljoen euro verkocht aan Newcastle United, werd de 23-jarige Belg Maxime Lestienne gehuurd van Al Arabi uit Qatar. Daarnaast zal ook Davy Pröpper PSV versterken. De speler van Vitesse (23) rondt vandaag zijn transfer af.