Zwitserse aanklagers melden 28 nieuwe witwaszaken in omvangrijk FIFA-dossier

Zwitserse federale aanklagers zeggen bewijzen te hebben over 28 nieuwe witwaszaken, die zijn gelinkt aan de toewijzing van het WK voetbal aan zowel Rusland (2018) als Qater (2022) door de wereldvoetbalbond FIFA. Een woordvoerder van de Zwitserse procureur-generaal zegt dat er sprake is van „28 verdachte rapportages” die gemeld zijn door banken uit landen van de verdachte officials. Procureur-generaal Michale Lauber zei vorige maand nog dat zijn team 53 verdachte zaken in onderzoek had, maar dat „de kwesties omvangrijk en complex waren”. De Zwitsers werken nauw samen met collegae in de Verenigde Staten, die onafhankelijk onderzoek doen naar afpersing en omkoping van FIFA-officials. Lauber zei dat de nieuwe zaken alle gerelateerd zijn aan de kandidatuur van Rusland en Qatar en niet aan FIFA zelf. (AP)