Gijzeling Primark-winkel bij Parijs voorbij

Gewapende mannen hebben vanochtend achttien personen gegijzeld in een Primark-filiaal bij Parijs. De personen zijn inmiddels geëvacueerd door de politie. Dat meldt het Franse persbureau AFP.

Politie-agenten staan buiten het winkelcentrum waar vanochtend de gijzeling plaatsvond.
Politie-agenten staan buiten het winkelcentrum waar vanochtend de gijzeling plaatsvond. Foto AFP / Thomas Samson

De achttien personen die vanochtend in een Primark-winkel bij Parijs zijn gegijzeld, zijn inmiddels uit het winkelcentrum geëvacueerd door de politie. Volgens de politie is niemand gewond geraakt. De gijzelnemers zijn nog niet opgepakt en zijn mogelijk nog binnen.

Volgens het Franse dagblad Le Parisien zijn drie gewapende mannen de Primark-winkel in Villeneuve-la-Garenne, ten noorden van de hoofdstad, vanochtend om half zeven samen met de medewerkers binnengegaan. Eén gijzelnemer zou zijn herkend als personeelslid van de Primark.

Het motief zou een overval zijn geweest, volgens de politie. Onze correspondent in Frankrijk Peter Vermaas denkt hetzelfde:

Twitter avatar petervermaas Peter Vermaas Gijzeling bij Parijs is voorbij. Niemand gewond. Was, inderdaad, een mislukte overval.

Hoge staat van alertheid

De meeste gegijzelden zijn waarschijnlijk personeelsleden van de vestiging. Rond zeven uur zou een gijzelaar via een sms een vriend hebben gewaarschuwd, volgens BMF TV. Om half elf heeft een speciale RAID-eenheid van de Franse politie de personen uit het gebouw bevrijd.

De politie heeft het gebied rondom het winkelcentrum Qwartz, waar het Primark-filiaal is gevestigd, voor verkeer afgesloten.

Frankrijk verkeert in een hoge staat van alertheid op terroristische activiteiten na de bloedige aanslagen in Parijs van afgelopen januari op de redactie van Charlie Hebdo.

De locatie: