Dit is vandaag belangrijk

Foto AP

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Je halve kantoor met vakantie? Relativeer, neem niet ál het werk van je collega over en bepaal je eigen werktijden: acht tips voor alle achterblijvers.

Een nieuw cijferseizoengaat weer van start. Welke bedrijven doen het goed en met wie gaat het slecht? Deze vier ontwikkelingen moet je in de gaten houden.

Ook na de zoveelste ‘beslissende dag’ in Brussel hangt een Grexit nog in de lucht. Maar hoe moet die eruitzien, als het volgens EU-verdragen helemaal niet kan?

Poldernieuws

De nieuwe Nederlandse onderneming Gigstarter wil het Uber zijn voor muziekoptredens, schrijft De Volkskrant.

Nederland betaalt voortaan belasting over ontwikkelingsgeld dat via partnerlanden wordt uitgegeven, meldt Trouw.

De belangrijkste tv-dienstverlener van Nederland is volgens het FD in Amerikaanse handen.

While you were sleeping… in the US

Batman en Superman gaan de strijd aan. Re/code over die film en ander nieuws van de strip- en superheldconferentie in San Diego.

Justitie beschuldigt luchtvaartmaatschappijen van kartelvorming, maar de LA Times meldt dat American Airlines keihard ontkent.

Hun naakte lichamen online? Jonge Amerikanen vinden het volgens Reuters geen punt. Maar blijf af van hun financiële gegevens.

While you were sleeping… in Asia

De vader van Nintendo’s Wii is overleden. Japan Times schrijft over de moeite die Satoru Iwata had om de opkomst van de smartphone bij te houden.

Nooit meer een verdwenen vliegtuig. Volgens China Daily gaat China’s eigen satellietsysteem BDSdaarvoor zorgen.

Nu we het over vliegen hebben: Azië heeft een groot tekort aan vliegscholen. Het Japanse All Nippon Airways ziet kansen, schrijft Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q