Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Milieu en natuur

De winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van juni

In 2015 organiseren NRC en Nikon het gehele jaar door een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. Winnaar van het junithema 'Natuur' is ambulancechauffeur Okko R.J. Vos (Diever, 57). Zijn opname Kiekeboe krijgt de vakjuryprijs voor "die extra humoristische laag, maar ook wegens de perfecte timing en de mooie compositie". De jury: "Het is uitzonderlijk dat een natuurfoto ons zo aan het glimlachen brengt." Vos maakte de foto in Nationaal Park Dwingelderveld. "Ik ben er vrijwilliger voor Natuurmonumenten. De vaste boswachters zitten steeds meer op kantoor. Wij vrijwilligers zijn hun ogen en oren in het veld. Tijdens een dag in het park maak ik vaak honderden foto’s. [...] Zo hoop ik mensen te enthousiasmeren over wat er in de natuur allemaal bloeit, kruipt en groeit." Alle beelden zien? We zetten de top-10 op een rij. Bekijk ook de winnende foto's van mei (thema: Contrast), april (Liefde), maart (Beweging), februari (Thuis) en januari (De Mens).
Okko R.J. Vos - Kiekeboe
Bart van Dam – Corvus monedula
Max Dohle – Koolmezen in nest van hondenhaar
Els van Ling – Natuur in ‘t nauw
Ruby Nussy – Blue butterfly
Cindy - Kikker
Jos Burger
Alice van Kempen – Schoolvakantie. Lekker de natuur in
Constance Varekamp - Meeuw
Dennis Slangen - Bidsprinkhaan
Publieksprijs.
Falco Bloemendal – Haarlemse bijen Lente