23 Russische militairen omgekomen bij instorten kazerne

Archieffoto van Russische paratroepen tijdens een militaire parade.
Archieffoto van Russische paratroepen tijdens een militaire parade. Foto EPA / Yuri Kochetko

Bij het instorten van een legerkazerne in het Siberische Omsk zijn 23 Russische militairen om het leven gekomen. Dat heeft de persdienst van het Russische ministerie van Defensie vandaag laten weten, meldt persbureau RIA Novosti.

Ook zouden nog eens negentien mensen met verwondingen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Acht van hen zijn inmiddels met het vliegtuig onderweg naar Moskou, om daar verder te worden behandeld. In het gebouw was een eenheid van paratroepen gestationeerd.

De instorting vond afgelopen nacht plaats. Media speculeren dat de oorzaak een constructiefout zou zijn. Het ministerie heeft nog niets bekendgemaakt over de toedracht van het incident.