‘Robin van Persie verruilt Manchester United voor Fenerbahçe’

Robin van Persie kopt Nederland op 1-1 tegen Spanje tijdens het WK voetbal in Brazilië.
Robin van Persie kopt Nederland op 1-1 tegen Spanje tijdens het WK voetbal in Brazilië. Foto: ANP/STANLEY GONTHA

Robin van Persie arriveert vanavond in Istanbul om zijn transfer naar Fenerbahçe af te ronden. De 31-jarige international treedt daarmee in de voetsporen van Dirk Kuyt, die de afgelopen jaren bij de Turkse topclub speelde.

Dat heeft Fenerbahçe vanochtend op Twitter aangekondigd:

Twitter avatar Fenerbahce Fenerbahçe SK ROBIN VAN PERSIE İLE İLGİLİ DUYURU | http://t.co/2X0km4Kr0f http://t.co/LiPvWghrE6

Van Persie speelde het afgelopen seizoen bij Manchester United onder coach Louis van Gaal. Dat seizoen verliep voor de Rotterdammer zeer teleurstellend. Hij scoorde slechts tien doelpunten in 27 wedstrijden en aan het einde van het seizoen bracht Van Persie zelfs een aantal wedstrijden op de reservebank door. Dat er een transfer aan zat te komen was dan ook niet verwonderlijk.

Naar alle waarschijnlijkheid tekent Van Persie voor drie seizoenen bij Fenerbahçe, met een optie voor nog een vierde seizoen. Volgens The Guardian krijgt Machester United een bedrag van 6,5 miljoen euro voor de transfer.