Internationale luchthaven Bali weer open, geen vertragingen voor KLM

Uitbarsting van Mount Raung op Oost-Java. Door aswolken is het vliegverkeer op Bali ernstig verstoord.
Uitbarsting van Mount Raung op Oost-Java. Door aswolken is het vliegverkeer op Bali ernstig verstoord. Foto: ANP/EPA/CANDRA BUDI

Het internationale vliegveld Denpasar op Bali is vandaag enkele uren gesloten geweest wegens een vulkaanuitbarsting op Oost-Java. Na een paar uren ging de luchthaven weer open. Volgens de KLM heeft de tijdelijke sluiting geen vertragingen opgeleverd.

De uitbarsting van Mount Ruang op Oost-Java veroorzaakt grote aswolken die het zicht van piloten kunnen belemmeren. Donderdag werd daarom besloten om het vliegverkeer van en naar Bali stil te leggen omdat de wind in de richting van het eiland stond.

Gisteren werd het verkeer hervat, maar vanochtend werd toch besloten om voor een paar uren het vliegveld stil te leggen. Eerder werd nog rekening gehouden met dat het vliegveld langer dicht zou blijven, maar dat lijkt nu dus mee te vallen. Door de tijdelijke sluiting zijn 46 binnen- en buitenlandse vluchten geannuleerd.

Volgens de KLM heeft de tijdelijke sluiting van vandaag geen gevolgen gehad voor de schema’s van Nederlandse vluchten naar het eiland. De sluiting van donderdag had wel gevolgen voor toeristen die naar Bali wilden afreizen. Vierhonderd passagiers die van Amsterdam naar Denpasar zouden vliegen, kwamen terecht in Singapore. Daarnaast strandden er in Denpasar 328 passagiers. De KLM meldt dat inmiddels alle problemen zijn verholpen.