In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week: een brandende nepstier in Pamplona, de Ramadan, heel veel vissen en de oudste vrouw ter wereld.
Een bruidspaar poseert voor de foto in een boot op de Thu Bon-rivier in het Vietnamese stadje Hoi An. Het oude stadje, dat bekendstaat om zijn traditionele Aziatische haven, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een populaire bestemming onder toeristen.
AFP / Dale de la Reya
Een man draagt een kindje met zich mee dat gewond is geraakt bij een bombardement van de Iraakse luchtmacht boven Bagdad. Een gevechtsvliegtuig liet per ongeluk bommen vallen boven de hoofdstad, een fout die zeker vijf mensen het leven kostte.
Reuters
Een man en een stier springen in het water tijdens het traditionele stierenvechten in de haven van het Spaanse Denia, nabij Alicante.
AFP / Jose Jordan
Een met een masker getooid kindje tijdens festiviteiten rond het stierenvechten in Pamplona.
AP / Andres Kudacki
Een man drinkt wijn uit een schoen tijdens het uitbundige openingsfeest van het stierenvechten in Pamplona.
AP / Andres Kudacki
Katholieke gelovigen slapen bij heiligdom in Equador, voorafgaand aan het bezoek van paus Franciscus.
AFP / Luis Robayo
Een nabestaande van een slachtoffer van Srebrenica op een begraaflaats in het nabijgelegen Potocari. Deze week was het precies twintig jaar geleden dat de genocide van Srebrenica plaatsvond.
Reuters / Stoyan Nenov
Een vogel in het Zuid-Koreaanse Gangwha-Gun heeft net een muis gevangen en maakt zich op om naar het nest te vliegen.
EPA/KIM JAE-SUN
Pakistaanse shi'ieten in Lahore tijdens een processie ter nagedachtenis aan de dood van Imam Ali, de schoonzoon van de Profeet. Ali werd in het jaar 661 gedood tijdens de vastenmaand Ramadan.
AFP PHOTO / Arif ALI
Een portret van de Israëlische premier Netanyahu gaat in vlammen op tijdens een pro-Palestijnse betoging in Teheran. Iran erkent Israël niet.
AP Photo/Ebrahim Noroozi
Een man loopt naar een door algen bedekt strand in de Chinese provincie Shandong. De truck achter hem vervoert een lading algen die net zijn opgeruimd.
REUTERS/China Daily
Een shi’iet leest een Korantekst op een tablet tijdens een ceremonie op de begraafplaats Behesht-Zahra in Teheran. Het is Laylat Al Qadr, waarin wordt herdacht dat Mohammed de eerste revelatie van de Koran kreeg van de engel Gabriel.
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
Dorpskinderen springen van een perron in Shishmaref, Alaska. De regering van president Obama keurde eerder dit jaar boringen van Shell in de Arctische regio goed. Inwoners zijn bang voor de gevolgen van deze boringen.
Andrew Burton/Getty Images/AFP
Boeren in Thailand leggen zandzakken om de waterstroming af te zwakken. Het land heeft te lijden onder de ergste droogte in een decennium. De boeren hebben het water hard nodig om hun rijstvelden te bewerken.
REUTERS/Chaiwat Subprasom
Een brandende nepstier die ook wel bekend staat as Toro de fuego rent door Pamplona. Het is het begin van het jaarlijkse San Fermin-festival, wat vooral bekend is van het stierenrennen.
AP Photo/Andres Kudacki
Aan de oever van de Gele Rivier in Pinglu (China), proberen lokale inwoners vis te vangen. Door de sterke stroming en zuurstofgebrek in het water komen veel vissen aan de oppervlakte.
REUTERS/China Daily
Joe Root (midden) zorgt voor zijn teamcaptain Alastair Cook nadat hij tijdens een cricketmatch tegen Australië is geraakt door een bal.
AFP PHOTO / IAN KINGTON
Susannah Mushatt Jones, ook wel bekend als Miss Susie, viert haar 116e verjaardag in Brooklyn, New York. Jones is de oudste persoon ter wereld.
REUTERS/Lucas Jackson
Het pad dat voor de eerste beklimming van de legendarische berg Matterhorn werd gebruikt, is verlicht. Afgelopen week was het 150 jaar geleden dat Edward Whymper als eerste de top van de Zwitserse berg bereikte.
EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Een Indiase straatverkoper schuilt onder een boom voor de moessons in Delhi.
AP Photo/Altaf Qadri