Quizzen over het bedrijfsleven: hun kantoren, hun logo’s, hun jaarverslag

Beeld iStock

Het is zondag, het is vakantie, het is te warm/het regent/je verveelt je. Wat is er fijner dan een beetje quizzen?
Precies, niks. Daarom vandaag op NRC Q: Zondag Quizdag. Met een selectie van de allerleukste quizzen die we maakten. Over bedrijven, over jouw geld. Over het kantoorleven en ook over wat je doet ter ontspanning. Het is tenslotte weekend.

Bedrijven hebben van alles. Omzet, werknemers, producten. En een heleboel dingen waar je een quiz van kunt maken.

Een hoofdkantoor.

Open ruimtes, zitzakken, strak design, felle kleuren. En véél jonge mensen met laptops. Dat is helemaal het ideaalbeeld van Het Nieuwe Werken. Maar blijft er in een tijd van zitzakken nog wel iets eigens over? Oftewel, herken jij het bedrijf aan zijn kantine, werkplekken of loungeruimte?

Maar ook een jaarverslag

Jaarverslagen, elk beursgenoteerd bedrijf moet eraan en ze blinken uit in “vlakke” en “obligate” teksten. Anders gezegd: al die verslagen lijken op elkaar. Kun jij Nederlandse bedrijven herkennen aan hun jaarverslag? Een waarschuwing vooraf: het is een best pittig soort ‘Waar is Wally?’-spelletje.

En een locatie

Geïnspireerd door Quartz: herken jij Nederlandse bedrijven ook van bovenaf?

Makkie? Doe hier de hele quiz.

Een logo

Sommige bedrijven zijn zo bekend, hun logo’s kun je dromen. Of nou ja, dat denk je tenminste. Het is veel moeilijker dan je denkt:

En een bedrijfskleur

Ook niet eenvoudig: de kleur van een bedrijf herkennen.

En een naam

Weet jij hoe merken aan hun naam komen?

    • Redactie NRC Q