Weer

Zaterdag is de zomerse warmte even terug in ons land. Na het weekend wordt het weer koeler en licht wisselvallig. In de avond stroomt vanuit het westen al koelere lucht het land binnen.

Zondag volgt meer bewolking. Vooral in het noorden kan wat lichte regen vallen. Bij een

matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 19 tot 22 graden. Dat zijn min of meer de temperaturen die we ook de rest van de week kunnen verwachten. Op de weerkaarten verschijnt begin volgende week een nieuwe depressie. De kern trekt naar het midden van de Noordzee.

Dit heeft twee gevolgen. Ten eerste gaat de temperatuur iets stijgen. Dinsdag komt het kwik in het zuiden mogelijk zelfs weer in de buurt van de 25 graden. Het tweede gevolg is dat er maandag en dinsdag ook her en der een bui kan vallen.

Al met al behoudt het weer een wisselvallig karakter.

In de tweede helft van de week voert een noordwestenwind iets koelere lucht aan. De kans is aanwezig dat er dan ook weer enkele buien gaan vallen.