Vrouwelijke zelfmoordterrorist slaat toe in hoofdstad Tsjaad

Opnieuw een zelfmoordaanslag in de Tsjadische hoofdstad. Ditmaal blies een vrouw zichzelf op bij de ingang van de centrale markt.

Op 29 juni kwamen vijf politieagenten om bij een actie tegen militanten van Boko Haram in N'Djamena. Die laatsten bliezen zichzelf op tijdens een inval.
Op 29 juni kwamen vijf politieagenten om bij een actie tegen militanten van Boko Haram in N'Djamena. Die laatsten bliezen zichzelf op tijdens een inval. Foto AFP / Brahim Adji

Een zelfmoordaanslag op de centrale markt van de Tsjadische hoofdstad N’Djamena heeft aan zeker tien mensen het leven gekost. Een politieambtenaar laat aan persbureau AFP weten dat de aanslag is gepleegd door een vrouw, die zichzelf opblies bij de ingang van de markt. Over het aantal gewonden is nog niets bekend.

De vrouw had een boerka - sinds kort verboden in Tsjaad - aan. Toen een politieagent haar wilde fouilleren, bracht ze haar bomgordel tot ontploffing, zegt de bron tegen AFP. Een journalist van het persbureau zag in de buurt van de aanslag bloed en lichaamsdelen liggen.

De wijk rondom de centrale markt middenin het centrum van N’Djamena is door veiligheidstroepen afgesloten. Het is de tweede keer in minder dan een maand tijd dat de Tsjadische hoofdstad wordt opgeschrikt door een bloedige aanslag. Op 15 juni kwamen bij twee zelfmoordaanslagen 38 mensen om.

De actie is nog niet opgeëist. Gevreesd wordt dat deze het werk is van Boko Haram. De Nigeriaanse terreurgroep heeft gedreigd met aanvallen in Tsjaad vanwege betrokkenheid van het land bij de regionale strijdmacht tegen Boko Haram.