Serena Williams wint zesde Wimbledon-titel

Serena Williams wint Wimbledon
Serena Williams wint Wimbledon Foto EPA/Facundo Arrizabalaga

Serena Williams heeft voor de zesde keer in haar carrière de titel op Wimbledon veroverd. Williams, eerder dit jaar ook al de sterkste op de Australian Open en Roland Garros, versloeg in de eindstrijd de Spaanse Garbiñe Muguruza: 6-4, 6-4.

De Amerikaanse moest even op gang komen op het gras van het center court. Muguruza verraste in haar eerste finale met een voorsprong van 3-1. Williams herstelde zich echter snel en won de eerste set met 6-4. Ze gunde haar opponente in de tweede set aanvankelijk weinig kansen. Ze nam een voorsprong van 5-1 en maakte het nog even spannend voordat ze haar 21e grand slam mocht vieren.

Met het winnen van Wimbledon sleepte Williams haar 21ste grand slam-titel binnen en won ze haar vierde grand slam op rij. Het is de tweede keer dat Williams vier grand slams op rij wint. Ze presteerde dat ook al in 2002 en 2003. Het zusje van Venus Williams heeft nu haar zinnen gezet op de US open. Daar wil ze haar vierde grand slam van het seizoen winnen. De Duitse Steffi Graf presteerde dat in 1988 voor het laatst.

    • Bas Tooms