Nederlander Rojer verovert Wimbledon-titel in dubbelspel

Rojer en Tecau winnen mannendubbelfinale Wimbledon
Rojer en Tecau winnen mannendubbelfinale Wimbledon Foto EPA

Jean-Julien Rojer heeft samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau het herendubbelspel op Wimbledon gewonnen. Het duo Rojer/Tecau rekende in een relatief korte eindstrijd af met de Brit Jamie Murray en John Peers uit Australië: 7-6 (5), 6-4, 6-4.

Rojer en Tecau, die 472.000 euro mochten verdelen, serveerden ijzersterk en braken zowel in de tweede als derde set eenmaal de service van hun tegenstanders. Uiteindelijk mocht de serverende Rojer de finale beslissen. De in Willemstad geboren tennisser tekende ook voor het mooiste punt van de wedstrijd. Na een prachtige rally smashte hij het laatste punt van de eerste set binnen.

Twitter avatar Wimbledon Wimbledon Three times a runner-up, Horia Tecau teams up with Jean-Julien Rojer to finally get his hands on a #Wimbledon title http://t.co/hqdf6cyJ1S

Rojer geldt al jaren als dubbelspecialist. Waar veel van zijn vriendjes kozen voor een honkbalknuppel nam hij op jonge leeftijd in Curaçao een tennisracket in de hand. Met de Roemeen Tecau vormt hij een ijzersterk duo, al waren ze op Wimbledon slechts als vierde geplaatst. Jamie Murray, broer van de Schotse wereldtopper Andy, en de Australiër Peers haalden de finale als nummer dertien van de plaatsingslijst.

Met zijn zege trad Rojer in de voetsporen van Paul Haarhuis en Jacco Eltingh, de Nederlanders die het grastoernooi in 1998 op hun naam schreven. Rojer was nog nooit verder gekomen dan de halve finales op een grandslamtoernooi. Vorig jaar veroverde hij op Roland Garros samen met de Duitse Anna-Lena Grönefeld wel de titel in het gemengddubbelspel.

Tecau stond in 2010, 2011 en 2012 in de finale van Wimbledon, maar een titel ontbrak ook nog op zijn palmares.