Opinie

    • Anne-Martijn van der Kaaden
    • Martine Kamsma

mini-opinie

Te vaak blijven gesprekken hangen in kabbelend gekeuvel. Maak ze spannender: snijd een spraakmakend onderwerp aan! nrc.next helpt.

None

Stelling: Freek Vonk heeft ons allemaal in de steek gelaten

Al vier dagen kruipt er een giftige spin door de straten van het Zuid-Hollandse Rijnsburg. De enige persoon die raad weet met deze situatie laat het echter afweten: Freek Vonk stapte afgelopen woensdag doodleuk in het vliegtuig. „Ik vlieg zo naar Galapagos en kan dus helaas niets doen”, schreef hij op z’n Facebookpagina. Wij eisen dat Freek onmiddellijk terug komt om de Horrorspin des Doods te vangen. Als pressiemiddel zullen we iedere uur een bladzijde van ons AH-dierenplaatjesboek in de papierversnipperaar laten verdwijnen. De tijd gaat nu in.

Stelling: Europese politici moeten allemaal een GoPro bij zich dragen

Als je ziet wat die cameraatjes doen voor de Tour de France, hoe spannend en ‘inside’ zo’n sportevenement daarvan wordt, dan denk je: daar liggen kansen voor Europa! Geef al die politici zo’n ding. Die speech van Guy Verhofstadt, die komt toch nog tien keer beter binnen als je er ook nog de spuugbelletjes bij ziet, die armen voor je neus langs ziet scheren? Kunnen we misschien ook zien hoe Tsipras onder de tafel zijn middelvinger opsteekt.

Stelling: Bloed is goed (voor de Tour)

Over de Tour gesproken: die is alweer een week bezig en nog helemaal niemand heeft het over doping gehad. De reden: we worden te veel afgeleid door gescheurd lycra, gapende wonden en gebroken botten. En dat is goed. Eindelijk gaat de Tour weer waarover-ie zou moeten gaan: keiharde actie. De smet op het blazoen van de wielersport zal worden weggespoeld. Met een heleboel bloed.

Stelling: Het enige wat helpt tegen komkommernieuws zijn komkommereters

Wat die Grieken dus wel goed doen is dat we door dat referendum en die hele nasleep en dat gedoe met die deadlines nog helemaal niet aan het komkommernieuws zijn toegekomen – even afgezien van die horrorspin dan. We mogen het land met de hoogste komkommerconsumptie van Europa wel dankbaar zijn voor het vullen van de nieuwsrubrieken en voorpagina’s. Daar mag best een kleinigheidje, in de vorm van een extra noodleninkje ofzo, tegenover staan.

Stelling: Rafael van der Vaart en zijn voetbalvrouw Sabia Engizek zijn de reden dat je op een vakantieadres zonder wifi het AD moet kopen

Anders mis je dat ze uit elkaar zijn, dat dat is omdat Sab niet wilde dat Raf bij Sevilla gaat spelen, dat haar shoppinggedrag in Hamburg nogal opviel, dat zij wilde trouwen en hij niet en dat ‘een familielid’ van Rafael hem al gewaarschuwd had. Alleen dat Sabia zwanger zou zijn wordt een gerucht genoemd. Toch goed, zo’n slag om de arm.

Stelling: Doodsoorzaak nummer 1 is geen kanker of dementie

Afgelopen week waren kanker en dementie doodsoorzaak nummer 1 – hing er een beetje vanaf welke krant je las. Eerst denk je: hoe zit het nou? Je kunt ook denken: who cares? Uiteindelijk gaan we allemaal dood aan de gevolgen van leven. Dat is dus nog steeds doodsoorzaak nummer 1. En dat zal het in 2025 waarschijnlijk ook nog wel zijn.

en Martine Kamsma

    • Anne-Martijn van der Kaaden
    • Martine Kamsma