Hingis en Mirza winnen vrouwendubbel Wimbledon

Hingis en Mirza winnen vrouwendubbelspel Foto EPA

De Zwitserse Martina Hingis heeft zaterdagavond met Sania Mirza uit India het vrouwendubbelspel op Wimbledon gewonnen. Ze versloegen in de finale de Russen Jekaterina Makarova en Jelena Vesnina: 5-7 7-6 (4) en 7-5.

De winnaressen maakten in de derde set een achterstand van 5-2 ongedaan. Bij een stand van 5-5 moest de finale vijftien minuten worden onderbroken vanwege de invallende duisternis. Nadat het dak was gesloten, speelde het kwartet onder kunstlicht verder.

Twitter avatar Wimbledon Wimbledon Seventeen years after her last #Wimbledon final, Martina Hingis teams up with Sania Mirza to win the Ladies’ Doubles http://t.co/Lf0CviEXSp

De 34-jarige Hingis won achttien jaar geleden het enkelspel op Wimbledon. Ze staat zondag samen met Leander Paes uit India ook nog in de finale van het gemengddubbelspel. Het duo stuit op de Oostenrijker Alexander Peya en Timea Babos uit Hongarije.

    • Bas Tooms