47 miljoen voor herstel V&D

De financiering van V&D is voor vier jaar gegarandeerd.
De financiering van V&D is voor vier jaar gegarandeerd. Foto Remko de Waal / ANP

De financiering van warenhuisketen V&D is voor de komende vier jaar gegarandeerd. Eigenaar Sun Capital investeert 47 miljoen euro in de warenhuisketen en koopt daarmee het consortium van banken uit. Een woordvoerder van V&D heeft berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad bevestigd. Met deze herfinanciering verdubbelt het Britse Sun Capital dit jaar zijn investering in de keten van 62 winkels, die begin dit jaar in acute financiële problemen kwam. Sun Capital stak eerder al 105 miljoen euro in V&D. Met de nieuwe investering plus een kapitaalinjectie van 60 miljoen in februari staat het bedrag nu op 212 miljoen euro. Sun verlengt de looptijd van de financiering van twee naar vier jaar om V&D tijd en ruimte te geven voor herstel, zegt V&D-topman John van der Ent in het FD: de greep van de banken waar het bedrijf onder verscherpt toezicht stond, knelde te veel. De directie gaat van elf naar vier personen. Een extra reorganisatie kost 400 banen. (ANP)