Opnieuw finale Federer - Djokovic op Wimbledon

Na Novak Djokovic heeft ook Roger Federer net alsvorig jaar de finale van Wimbledon bereikt. De Zwitser rekende ogenschijnlijk gemakkelijk af met Andy Murray in een fantastische partij: 7-5, 7-5, 6-4. Djokovic won eerder op de dag van Richard Gasquet.

Roger Federer en Andy Murray schudden elkaar de hand nadat Federer de halve finale heeft gewonnen.
Roger Federer en Andy Murray schudden elkaar de hand nadat Federer de halve finale heeft gewonnen. Foto Reuters/Stefan Wermuth

Na Novak Djokovic heeft ook Roger Federer net als vorig jaar de finale van Wimbledon bereikt. De Zwitser rekende ogenschijnlijk gemakkelijk af met Andy Murray in een fantastische partij: 7-5, 7-5, 6-4. Djokovic won eerder op de dag van Richard Gasquet.

Vanaf het eerste punt was de tweede halve finale van het mannentoernooi van een hoog niveau. Beide spelers wisten spectaculaire rally’s naar zich toe te trekken. Maar telkens wanneer de belangrijke punten werden gespeeld, gingen ze naar Federer. Zo duurde de tiende game van de tweede set meer dan 10 minuten, ging hij uiteindelijk naar Murray, maar werd hij twee games later alsnog gebroken en ging de set naar zijn tegenstander.

Federer heeft nu kans op revanche tegen Djokovic, die gemakkelijk won van Richard Gasquet, na de verloren finale van vorig jaar. Mocht de Zwitser weten te winnen, dan is dat zijn achtste titel op het heilige Britse gras. Daarmee zou hij mederecordhouder Pete Sampras voorbij steken.

Lees ook in NRC Handelsblad: Nummer 8 voor Federer?
    • Sam de Voogt