Luister zelf: vloekt deze Minion van McDonald’s nou wel of niet?

Ophef in Amerika. Want een stuk speelgoed dat McDonald’s serveert bij zijn Happy Meals en dat zou vloeken, dat kan natuurlijk niet. Maar wat zegt de Minion – een klein geel beestje uit de nieuwe animatiefilm Minions – nou precies? Luister en oordeel zelf.

De gewraakte Minion van McDonald's. Foto screenshot YouTube

Ophef in Amerika. Want een stuk speelgoed dat McDonald’s serveert bij zijn Happy Meals en dat zou vloeken, dat kan natuurlijk niet. Maar wat zegt de Minion - een klein geel beestje uit de nieuwe animatiefilm Minions - nou precies? Luister en oordeel zelf.

Het lijkt zo’n onschuldige promotiecampagne. Het populaire speelgoed dat McDonald’s in de VS weggeeft bij zijn Happy Meals in de vorm van de kleine grappige hoofdrolspelertjes van de nieuwe animatiefilm Minions. De film draait vanaf vandaag in de Amerikaanse bioscopen en sinds vorige week in Nederland.

Extra leuk, zo dachten ze bij de fastfoodketen, is om de speelgoedfiguurtjes een brabbeltaaltje te laten spreken - net als ze in de film doen. 3 juli zaten ze voor het eerst bij de kindermaaltijden.

Maar toen ging er iets mis. Op internet verschenen video’s van bezorgde ouders. Wat bleek? Een van de Minions, gekleed als een holbewoner, lijkt iets te zeggen wat niet voor kinderoren is bestemd. De woorden WTF. Verscheidene lokale mediastations in Amerika doken erbovenop:

No big deal? No way!

No big deal, zou je zeggen. Zo’n klein akkefietje zal het grote McDonald’s vast negeren. Maar nee, ‘s wereld grootste fastfoodketen besloot er een officieel statement over naar buiten te brengen:

“We zijn ons bewust van het feit dat er een heel klein aantal klanten van ons in aanraking is gekomen met het speelgoed, en we hebben spijt van elke vorm van verwarring of belediging van degenen die het geluid verkeerd geïnterpreteerd hebben.”

Maar wat zegt het stuk speelgoed nou echt? Hier drie video’s op een rij, dus luister en oordeel vooral zelf:

https://www.youtube.com/watch?v=fTO2095k0Zg

McDonald’s heeft gezegd het speelgoed niet uit de schappen te halen. Ze zijn nog tot eind juli in omloop.

    • Sam de Voogt