Doden bij schietpartij in Duitse Ansbach

Martin-Luther plein in Ansbach.
Martin-Luther plein in Ansbach. Foto Wikipedia / Michael Sander

Bij een schietpartij in het Duitse Ansbach, in de deelstaat Beieren, zijn meerdere doden gevallen, meldt het Duitse persbureau DPA. Een onbekende dader zou vanuit zijn auto op een oudere vrouw in een auto hebben geschoten. De dader is inmiddels gearresteerd bij een benzinestation.

Persbureau AFP meldt dat er twee doden gevallen zouden zijn. Behalve de vrouw van 84 jaar zou ook een fietser zijn neergeschoten. De dader vluchtte in een zilverkleurige Mercedes cabrio. Hij zou familie zijn van het slachtoffer.

Ansbach is een stad met ongeveer 40.000 inwoners. De stad kwam in september 2009 in het nieuws door een brandbomaanslag op het Ansbachse Carolinum Gymnasium waarbij tien gewonden vielen.

    • Anouk Eigenraam