Djokovic bereikt voor derde keer op rij finale Wimbledon

Novak Djokovic juicht nadat hij Richard Gasquet heeft verslagen in de halve finale van Wimbledon.
Novak Djokovic juicht nadat hij Richard Gasquet heeft verslagen in de halve finale van Wimbledon. Foto AFP/Leon Neal

Novak Djokovic heeft zojuist voor de derde keer op rij de finale van het tennistoernooi op Wimbledon bereikt. In de halve finale versloeg de nummer 1 van de wereld de verrassing van het toernooi, de als 21e geplaatste Richard Gasquet, in drie sets: 7-6 (2), 6-4, 6-4.

In de finale wacht de Serviër de winnaar van de partij tussen Roger Federer en Andy Murray. Zij kunnen nu elk moment op de baan verschijnen.

Geen ‘battle of the backhands’

Voorafgaand aan de halve finale vandaag was het maar de vraag hoeveel tegenstand Gasquet zou kunnen bieden aan Djokovic. De Fransman had in de kwartfinale in een ‘battle of the backhands’ nog knap afgerekend met Stan Wawrinka, die Djokovic in de finale van Roland Garros wist te verslaan.

Nu kwam Gasquet echter minder goed uit de startblokken en werd meteen gebroken. Hij vocht zich echter terug en moest pas capituleren in de tiebreak. Daarna had Djokovic telkens genoeg aan een enkele break om de wedstrijd uiteindelijk in straight sets naar zich toe te trekken.

Djokovic is de regerend kampioen op Wimbledon, nadat hij vorig jaar Federer in vijf sets wist te verslaan. Een replay van die finale is nog altijd mogelijk. Waar Djokovic voor zijn derde titel speelt, hij won al eens in 2011, zou Federer spelen voor zijn achtste titel op het heilige gras, een recordaantal.

    • Sam de Voogt