Dit is vandaag belangrijk

Foto Reuters

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Wel of geen Grexit? Die vraag is minder spannend dan je zou denken, blijkt uit nieuwe IMF-prognoses. Europa doet het heel aardig, met of zonder Griekenland. In China en Amerika gaat het pas slecht.

Je vakantie al gepland? In plaats van urenlang het internet af te struinen naar dat éne hotelletje in dat éne plaatsje, kun je natuurlijk ook gewoon een verrassingsreis boeken. Een wat? Vijf vragen.

Heineken is terug. In Birma dan. De Nederlandse bierbrouwer opent er dit weekend een megafabriek. Drie redenen waarom ze dat doen en een waarom het eerder misging.

Poldernieuws

De opbrengsten van de grootste Nederlandse goede doelen dalen. Volkskrant legt uit hoe dat komt.

De directie van V&D wordt gehalveerd, meldt RTL Z.

KPMG moet flink snijden. Telegraaf sprak met topman Jan Hommen over de bezuinigingen.

While you were sleeping… in the US

IBM presenteert de krachtigste chip ter wereld. Fortune legt uit waarom dat belangrijk is.

Wie wordt Twitter’s nieuwe CEO? Techcrunch maakte een lijstje. Snoop Dogg staat er ook tussen.

Is werken bij Facebook zo geweldig als het klinkt? Oud-medewerkers vertellen wat ze verschrikkelijk vonden, schrijft Business Insider.

While you were sleeping… in Asia

Het Chinese techbedrijf Baofeng rekende zich al rijk na haar beursgang in maart. Maar what goes up, must come down, weet Financial Times.

Nestlé heeft zich niet kunnen verdedigen voor het noodles uit de Indiase winkels moest halen. En dat is niet eerlijk, schrijft de Economic Times.

Al verkocht Lenovo iets minder computers, het is nog steeds de grootste computerproducent ter wereld. Dat meldt South China Morning Post.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • Redactie NRC Q