Williams en Muguruza bereiken vrouwenfinale Wimbledon

De 21-jarige Garbine Muguruza uit Spanje viert het behalen van de finale op Wimbledon. Foto AP/Alastair Grant

De finale in het vrouwentoernooi op Wimbledon gaat tussen Serena Williams en Garbine Muguruza. Williams versloeg in een eenzijdige partij Maria Sharapova met 6-2, 6-4. De Spaanse Muguruza versloeg in de andere halve finale de Poolse Agnieszka Radwanska in drie sets: 6-2, 3-6, 6-3.

Williams heeft zo nog altijd kans op een ‘Serena Slam’. Op dit moment is ze al de regerend kampioen op de andere drie grandslamtoernooien. Het ultieme doel, het winnen van alle grandslamtoernooien in één kalenderjaar, is ook nog in zicht. Eerder dit jaar won ze al de Australian Open en Roland Garros. Als ze ook zaterdag weet te winnen is het al voor de 21e keer dat ze een grandslam op haar naam mag schrijven. Ze lijkt er zin in te hebben: in 1 uur en 18 minuten rekende ze af met Sharapova, toch een geduchte tegenstander. De Russin kwam er echter niet aan te pas.

Geen stress voor Muguruza

Voor Muguruza wordt het haar eerste finale. Ook de halve finale vandaag was een primeur voor haar. De 21-jarige Spaanse, 20e geplaatst, leek echter geen stress te kennen. Ze gaf haar tegenstander geen kans in de eerste set die na ruim een half uur spelen al klaar was. De wedstrijd leek snel afgelopen te zijn toen ze ook in de tweede set met 3-1 voorkwam, maar de als 13e geplaatste Radwanska vocht zich terug en won zes games op rij.

In de derde set wist Muguruza, die eerder al twee hooggeplaatste speelsters uitschakelde in Kerber en Wozniacki, een 5-3 voorsprong te nemen. Toen sloegen de zenuwen toe. Met een voetfout en een dubbele fout maakte de jongste van alle halvefinalisten het zichzelf nog even moeilijk, maar op haar eerste matchpoint sloeg ze meteen toe.

Rojer bereikt dubbelfinale

Eerder op de dag bereikte de Nederlander Jean-Julien Rojer met zijn tennispartner Horia Tecau de dubbelfinale in het mannentoernooi. Ze wonnen in een wedstrijd die 3,5 uur duurde in vijf sets van het Roemeense duo Bopanna/Mergea. Het werd 13-11 in de vijfde set. Het is de tweede keer dat Rojer de finale bereikt van een grandslamtoernooi. Eerder won hij samen met Anna-Lena Grönefeld het mixed dubbeltoernooi van Roland Garros in 2014.

Morgen staan de twee halve finales in het mannenenkeltoernooi op het programma. Eerst komen Novak Djokovic en Richard Gasquet in actie, gevolgd door de titanenstrijd tussen Roger Federer en Andy Murray.

    • Sam de Voogt