Janneke Vreugdenhil Ratatouille

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Voor een echte Provençaalse ratatouille worden alle groenten eerst apart bereid en daarna kort samen gesmoord. Bewerkelijk, maar absoluut de moeite waard om eens te maken wanneer u alle tijd heeft. Dit recept van Jonathan Karpathios is een heel snelle versie van het origineel. Een makkelijk groenteprutje voor een doordeweekse dag. Ik zou als ik u was wel iets meer olijfolie gebruiken – dat maakt de groenten voller van smaak – en iets langer laten pruttelen kan ook geen kwaad.

Hoe dan ook, dit soort stoverijen wordt alleen maar lekkerder van een tijdje staan, dus maak gerust een dubbele hoeveelheid en serveer die morgen of komend weekeinde op kamertemperatuur, met knapperig stokbrood en een geitenkaasje.

    • Janneke Vreugdenhil