Go Ahead Eagles uitgeschakeld in Europa na dik verlies

Sven Nieuwpoort (L) van Go Ahead Eagles in duel met Attila Busai van Ferencvaros tijdens de tweede wedstrijd in de eerste voorronde van de Europa League. Foto EPA/Tibor Illyes

Het Europese avontuur van Go Ahead Eagles is alweer afgelopen. De voetbalclub uit Deventer verloor de tweede wedstrijd in de eerste voorronde van de Europa League tegen Ferencváros met 1-4. Het eerste duel vorige week was geëindigd in 1-1.

Twitter avatar GAEagles Go Ahead Eagles Het is afgelopen! Go Ahead Eagles verliest met 4-1 van Ferencváros en dus zit het Europese avontuur erop. #fergae

De wedstrijd werd afgewerkt in een leeg stadion vanwege een straf die de Hongaarse club had gekregen. Toch liet de thuisclub niet merken van slag te zijn door het ontbreken van de fans. Al bij rust stond het 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. In de tweede helft misten de Hongaren nog een penalty en maakten ze een vierde doelpunt alvorens Deniz Türüc voor de Eagles iets terugdeed met een fraaie knal.

Twitter avatar GAEagles Go Ahead Eagles Toch wel mooi: Ferencváros-fans buiten het stadion applaudisseren voor schitterende goal Türüc. #fergae

Go Ahead Eagles degradeerde het afgelopen seizoen naar de Eerste Divisie maar mocht dankzij het Fair Play-klassement toch Europa in. Vorige week werd er zeer verdienstelijk gelijkgespeeld in de thuiswedstrijd, maar uit bleken de Hongaarse bekerwinnaar van vorig seizoen een maatje te groot.

    • Sam de Voogt