Dit is vandaag belangrijk

Foto Reuters

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Precies een jaar, zolang reis je al verplicht met de ov-chipkaart. Vlekkeloos gaat dat niet. Dit zijn de vier grootste ergernissen van reizigers.

Supermarktketen Lidl groeit hard, binnen vijf jaar hoopt het 100 miljard euro om te zetten. Kan het eigenlijk nog misgaan? Vier gevaren.

NVM komt vandaag met cijfers over de huizenmarkt. Spoiler alert: er zijn 80 procent meer hypotheken afgesloten dan een jaar eerder. Maar wat weet jij daar eigenlijk van? Doe onze quiz.

Poldernieuws

Goedkoper met de trein? Koop je kaartje in Roosendaal, schrijft De Telegraaf.

Heel fijn, die aantrekkende economie. Maar daardoor groeien de schulden van Nederlandse huishoudens, meldt de Volkskrant.

Het Europees parlement discussieert vandaag over een wet tegen voedselverspilling. Trouw vraagt zich af of dat zin heeft voor Nederland.

While you were sleeping… in the US

Apple bestelt een recordaantal van de nieuwe iPhone 6S, meldt The Wall Street Journal.

Weleens van fantasy sport games gehoord? Volgens The New York Times gaat Yahoo daar rijk mee worden.

Een Amerikaanse kreeg 153 ongewenste automatische telefoontjesvan Time Warner. Nu moet het kabelbedrijf daar flink voor betalen,schrijft Quartz.

While you were sleeping… in Asia

Heeft Toyota eindelijk een topvrouw, stapt ze op. The Japan Times reconstrueert het schandaal dat vooraf ging aan haar vertrek.

De chips van Haitai zijn niet aan te slepen in Zuid-Korea. Volgens The Wall Street Journal hebben de Zuid-Koreanen ontdekt dat zoet en zout ook in chips fijn samen gaan.

Het Japanse Toshiba heeft met de boeken geknoeid. En dat is niet de eerste keer, schrijft de Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q