Dood door selfie: Rusland introduceert waarschuwingsborden

De selfie-epidemie heeft in Rusland al het leven gekost aan tien mensen. Een campagne moet daar een eind aan maken.

Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken

De selfie-epidemie heeft in Rusland alleen al dit jaar aan tien mensen het leven gekost. Het ministerie van Binnenlandse Zaken probeert nu een einde te maken aan de fatale consequenties van het mobieletelefoontijdperk.

Russen halen regelmatig het nieuws met hun selfiestunts. Een paar voorbeelden:

Foto AP / Ilya Varlamov

Op deze foto van 20 augustus vorig jaar neemt een man een selfie, net voordat hij een geel-blauwe Oekraïense vlag verwijdert die bovenop een wolkenkrabber in Moskou was bevestigd. Foto AP / Ilya Varlamov

Foto

Brandweermannen in Rusland die bij een brand waarbij zeventien mensen omkwamen een selfie namen en hiervoor werden ontslagen omdat het smakeloos werd bevonden. Foto

Twitter avatar RT_com RT Snuff selfie: 21yo Russian woman shoots self in head posing for photo http://t.co/YonDdQHWlq http://t.co/w8s9YfppU5

De druk om selfies te maken die nog unieker en extremer zijn dan die van anderen neemt toe. Volgens persbureau AP zijn dit jaar daardoor al meer dan honderd gewonden gevallen in Rusland. Vorige week nog overleed in Moskou een vrouw, nadat ze bij het maken van een selfie van een brug was gevallen.

Snel, een zelfportretje met een naderende trein op de achtergrond. Of terwijl je de trekker van je pistool overhaalt of een tijger knuffelt. In Rusland hadden dat soort grappen te vaak de dood tot gevolg, vond de overheid. Het ministerie van Binnenlandse Zaken begon een campagne met tien verschillende waarschuwingsborden en een filmpje:

Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken

Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken

Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken

Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken

Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken

Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken

Posted by МВД России on Wednesday, July 8, 2015

    • Laura Klompenhouwer