United Airlines getroffen door computerstoring

Toestellen van United Airlines op 22 juli 2014. Door een computerprobleem moeten alle toestellen van de vliegtuigmaatschappij aan de grond blijven. Foto AP / Julio Cortez,

Door een computerprobleem moeten alle vliegtuigen van de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij United Airlines aan de grond blijven. Dat meldt de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

Update 16.18: storing verholpen

United Airlines heeft laten weten dat de storing inmiddels is verholpen. Het systeem waarmee reserveringen van reizigers worden gecontroleerd lag eruit. Reizigers konden daardoor hun instapkaart niet op het vliegveld printen en het grondpersoneel kon niet controleren wie er in een vliegtuig hoort te zitten.

De hinder voor het Amerikaanse luchtverkeer zal nog de hele dag duren, meldt een woordvoerder van United Airlines aan NBC News:

“We zijn momenteel druk bezig om het probleem op te lossen en bieden ons excuses aan aan onze klanten voor het ongemak.”

Twitter avatar united United We experienced a network connectivity issue. We are working to resolve and apologize for any inconvenience.

Eerder ook computerproblemen

Het is de tweede keer in twee maanden tijd dat de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij alle toestellen aan de grond moet houden vanwege een computerprobleem.

    • Maarten Back