Uitgekeken op de Tour? Kijk dan naar dit filmpje van fietsvirtuoos Brumotti

Er lijkt weinig te zijn wat de Italiaanse Vittorio Brumotti niet durft op zijn fiets. De 35-jarige beoefenaar van ‘roadbike freestyle’ haalt de meest bizarre capriolen uit – zonder ook maar één moment van zijn fiets te stappen.

Foto: still Youtube

Er lijkt weinig te zijn wat Vittorio Brumotti niet durft op zijn fiets. De 35-jarige beoefenaar van ‘roadbike freestyle’ haalt de meest bizarre capriolen uit - zonder ook maar één moment van zijn fiets te stappen.

Brumotti heeft al een reeks bijzondere records op zijn naam staan, zoals op zijn achterwiel over twintig op anderhalve meter van elkaar geplaatste obstakels springen (2007),  een sprong in de zee met zijn fiets vanaf 17 meter hoogte (2009) en twintig meter fietsen over een bar met een doorsnede van 5 centimeter (2013).

In dit fraai geproduceerde filmpje maakt de fietsvirtuoos salto’s tussen trucks, rijdt door een leeg vliegtuig, fietst achterstevoren - op één wiel - een steile heuvel in San Francisco af, rijdt over mammoetbomen en balanceert over vangrails langs een klif aan de oceaan.

    • Eva de Valk