Topman Britse bank Barclays ontslagen

Antony Jenkins moet vertrekken als topman van Barclays.
Antony Jenkins moet vertrekken als topman van Barclays. Foto EPA/Nic Bothma

Topman Antony Jenkins moet deze maand nog vertrekken bij de Britse bank Barclays. Volgens de bank is er nieuw leiderschap met nieuwe kwaliteiten nodig voor de komende periode. Voorzitter John McFarlane, pas in april aangesteld, neemt tot er een opvolger is gevonden de taken waar.

Jenkins werd in augustus 2012 topman van de bank, nadat zijn voorganger Robert Diamond was opgestapt wegens de Liborfraude. Sindsdien heeft Jenkins geprobeerd de reputatie van Barclays te herstellen. Onder zijn leiding werden duizenden banen geschrapt. In 2013 verhoogde hij de bonussen bij de bank ook al was de winst gedaald, en gaf als reden daarvoor dat er anders te veel mensen zouden vertrekken. Dit kwam Jenkins op veel kritiek te staan.

Volgens de vertrekkend topman staat Barclays er beter voor dan drie jaar geleden:

“Onze kapitaalpositie is sterker, ons bedrijfsmodel gebalanceerder, we zijn gedisciplineerder geworden als het op kostenbeheersing aankomt, we hebben vooruitgang geboekt wat betreft het herstel van onze reputatie en we worden gezien als leider in de toepassing van technologie in onze bedrijfsvoering.”

Dit bericht wordt nog aangevuld.

    • Frank Huiskamp