Maaltijd voor arme moslims

foto Munir uz Zaman / afp
foto Munir uz Zaman / afp

Een zeldzaam momentje van verbroedering tussen twee verschillende geloven. Boeddhistische monniken in de hoofdstad van Bangladesh delen tijdens de ramadan maaltijden uit aan honderden arme moslims in het Zuid-Aziatische land. Meer dan 300 moslims stonden maandagavond te wachten om een vastenmaaltijd te ontvangen. Het boeddhisme wil een religie zijn ten dienste van de mensheid, legde de hoofdmonnik van het heiligdom uit aan persbureau AFP.

In Bangladesh is ongeveer 90 procent van de 153 miljoen inwoners moslim. De boeddhistische gemeenschap vertegenwoordigt minder dan een procent van de bevolking en zij wonen vooral in het zuidoosten van het land, dicht bij de grens met Birma.

Vanzelfsprekend is dit beeld niet, de twee verschillende religies gaan niet altijd even goed samen. In 2012 werden meerdere boeddhistische tempels in brand gestoken nadat een boeddhist volgens boze moslims een foto op Facebook had gezet die de islam zou beledigen.