Hoe reageert Texas op Google Car?

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij. 

Hoe zou jij reageren als je wordt ingehaald door een auto zonder bestuurder? Inwoners van het Texaanse Austin kunnen dat ervaren. Google Car wordt er deze maand getest. Het is de eerste keer dat de autonome auto buiten Silicon Valley rijdt, schrijft The Wall Street Journal. 

De auto is uitgerust met camera’s en sensoren die een gedetailleerde kaart van de straten en het verkeer maken. Alle nieuwe informatie wordt toegevoegd aan de software die de auto moet helpen zelfstandig te rijden.

Helemaal autonoom is de auto tijdens de testweken niet. Voor de veiligheid rijden er twee engineers mee die kunnen ingrijpen als het misgaat. Zij moeten onderzoeken hoe automobilisten op de auto reageren en houden het rijgedrag van Google Car in de gaten. Vorig jaar waren er klachten dat-ie te voorzichtig rijdt.

Sinds het ontstaan de zelfrijdende auto in 2009 is hij vooral getest rondom het hoofdkantoor van Google in Californië. Als Google Car de testperiode zonder ongelukken doorkomt, worden er meerdere auto’s uitgezet in Texas.

Facebook opent nieuw datacenter

Niet alleen Google is actief in Texas. Facebook opende er haar nieuwe datacenter dat volledig op duurzame energie draait en 500 miljoen dollar (450 miljoen euro) gaat kosten, meldt Techcrunch.

De nieuwe vestiging staat in Fort Worth en is het vijfde datacenter van Google. De andere centrales staan in Oregon, Iowa, North Carolina en Zweden.

Belangrijk is dat zo’n datacenter koel wordt gehouden. Daarom is de keuze voor het hete klimaat in Texas verrassend. Facebook zegt het allemaal in de hand te hebben en gebruikt dezelfde technieken als in het snikhete North Carolina.

Net als de andere datacentrales van Facebook heeft deze locatie een ‘open source’ via het Open Compute Project. Dit houdt in het kort in dat iedereen kosteloos toegang krijgt tot de blauwprints van de kostbare computers die grote bedrijven gebruiken om hun operaties op te laten draaien.

Hoe word je gelukkiger dankzij minder smartphonegebruik?

De gemiddelde Amerikaan kijkt meer dan honderd keer per dag op zijn smartphone. Veel? Amerikaanse studenten kijken nog veel vaker. Zij gebruiken hun smartphone gemiddeld negen uur per dag, meldt The Verge op basis van nieuw onderzoek.

The Verge vindt het daarom tijd voor een leuk filmpje met tips om gelukkiger te worden dankzij minder smartphonegebruik. Geen zin in een filmpje? Hier een top drie.

- Zet een eierwekker op 15 minuten en gebruik je telefoon niet voordat-ie rinkelt. Zet de wekker de volgende dag op 30 minuten en ga door totdat je steeds langere pauzes kunt houden.
- Grijp tijdens het wachten, eten of vergaderen niet meteen naar je telefoon, maar probeer je gewoon eens te vervelen. Dit zijn de momenten waarop je smartphone het meeste en onnodig wordt gebruikt.
- Slaap jij met je smartphone? Volgens Forbes doet driekwart van de Amerikanen dat. The Verge zegt: stop er onmiddellijk mee! Het zorgt voor een betere nachtrust en daar wordt iedereen gelukkiger van.

    • Annemieke Ruggenberg