Geslaagde kloon

Nintendo kondigde dit jaar aan dat het eindelijk games zal gaan ontwikkelen voor smartphones en tablets. Om het wachten dragelijk te maken is er Kill the Plumber. Deze niet-officiële Super Mario-kloon werd eerder deze maand door Apple op de zwarte lijst gezet omdat het te veel leek op dat spel met die loodgieter. Dat klopt tot op een bepaalde hoogte. De soundtrack en de geluiden zijn bijna identiek en het Italiaanse accent van de monteur is vervangen door een Spaanse tongval. In Kill the Plumber bedient de gebruiker echter de slechteriken: klonen van de iconische Goomba-monsters en zelfs de levende vallende rotsblokken uit Super Mario Bros 3. De speler moet voorkomen dat de loodgieter de finish haalt door hem te tackelen, te pletten of op stekels te spietsen. Kill the Plumber is een geslaagde variant op het Mario-thema en doet denken aan Mario’s gemene spiegelbeeld Wario.

    • Hans Klis