Safety Not Guaranteed

None

(Colin Trevorrow, 2012). Colin Trevorrow, de regisseur die momenteel

wereldwijd alle records breekt met

Jurassic World, debuteerde drie jaar geleden met deze sympathieke ‘indiefilm’ die draait om de vraag of en hoe je in het reine kunt komen met je verleden. En als je terug kon gaan, wat zou je dan anders doen? Een oproep in de krant, waarin iemand een metgezel vraagt om terug in de tijd te reizen, is voor een journalist en twee stagiairs aanleiding de opsteller van de merkwaardige advertentie op te zoeken. Wat is het achterliggende verhaal: is hij een halve gare? Journalist Jeff (Jake Johnson) heeft het te druk met het herbeleven van zijn eigen verleden, dus laat hij stagiair Darius, een eigenzinnig meisje dat haar gevoeligheid maskeert met sarcasme, het werk opknappen. Eerst is Darius (Aubrey Plaza) sceptisch over de tijdreiziger (Mark Duplass), maar zij wordt meer en meer door hem en zijn project ontwapend. Safety Not Guaranteed draaide in vier Nederlandse filmtheaters, Jurassic World ging in 156 bioscopen in première. Het kan verkeren.

André Waardenburg