Federer stoomt in drie sets naar halve finale en mag tegen Murray

Foto: EPA / Facundo Arrizabalaga

Roger Federer heeft in de kwartfinale in drie sets Gilles Simon opzijgezet, in zijn jacht naar zijn achtste Wimbledon-titel en achttiende grand slam. Het werd 6-3, 7-5, 6-2. In de halve finale treft hij Andy Murray, die eveneens maar drie sets nodig had tegen Vasek Pospisil.

De als twaalfde geplaatste Simon had weinig in te brengen tegen Federer, de nummer twee van de plaatsingslijst. De 33-jarige Zwitser toonde zich als vanouds oppermachtig op het heilige gras in Londen. Hij serveerde opnieuw bijzonder sterk en was ook aan het net vaak meedogenloos.

Het laatste punt in beeld:

En het Engelse commentaar bij het laatste punt:

Federer treft in de halve finales de Brit Andy Murray. Die zette de Canadees Vasek Pospisil opzij in 6-4, 7-5 en 6-4. De winnaar van het Londense grand slam in 2013 sloeg minder winners dan zijn opponent, maar omdat hij ook veel minder fouten maakte wist hij de partij toch naar zich toe te trekken. De Schot stond slechts één breekpunt toe.

Het laatste punt:

Murray denkt dat hij het moeilijk krijgt om opnieuw de finale te halen, nu hij Federer treft:

“Ik ken hem goed. Vanmorgen wandelden we nog samen naar de oefenbanen, maar vrijdag zal dat wel anders zijn. Ik speel op Wimbledon vaak mijn beste tennis, maar de druk voel ik wel, daarom is het lastig om te genieten. Hoewel ik blij was met de steun van David Beckham en de koninklijke familie op de tribunes.”

    • Eva Smal