Djokovic naar halve finale - Gasquet door ten koste van Wawrinka

Foto: EPA / Gerry Penny

Novak Djokovic heeft voor de 27ste keer de halve finales bereikt van een grand slam. Op Wimbledon versloeg de nummer één van de wereld in drie sets Marin Cilic: 6-4, 6-4, 6-4. Djokovic treft daarin de Fransman Richard Gasquet, die verrassend Stan Wawrinka versloeg.

Twitter avatar Wimbledon Wimbledon Defending champion @DjokerNole captures his 50th #Wimbledon win, downing Marin Cilic 6-4, 6-4, 6-4 to reach the SF http://t.co/itcBu8PGos

In iedere set volstond één geslaagde break van de Servische tennisser op de servicegame van zijn tegenstander. Cilic, als negende geplaatst op het grand slam van Londen, verweerde zich redelijk, maar maakte op cruciale momenten foutjes. Djokovic:

“Het was solide. Ik sloeg veel terug. Van de topspelers wordt verwacht dat ze wel even de halve finales bereiken, maar ik neem het niet zo makkelijk op.”

Bekijk het laatste punt:

Thriller

Djokovic speelt tegen Richard Gasquet, die in een hoogstaande wedstrijd in vijf sets de als vierde geplaatste Stan Wawrinka wist te verslaan: 6-4, 4-6, 3-6, 6-4, 11-9.

Twitter avatar Wimbledon Wimbledon Frenchman @richardgasquet1 is into his 2nd #Wimbledon semi-final, shocking Stan Wawrinka 6-4, 4-6, 3-6, 6-4, 11-9 http://t.co/vYtIpLWU9n

Het is de tweede keer dat de Fransman de halve finale van Wimbledon haalt. Na het laatste punt valt Gasquet met zijn rug op de grond:

Federer vs. Murray

De deelnemers aan de andere halve finale op het ‘heilige gras’ zijn Roger Federer en Andy Murray. De nummers 2 en 3 van de plaatsingslijst hadden beide maar drie sets nodig in hun kwartfinales.

    • Eva Smal